Från abborre till gädda

Vi pratade mycket om koncept (en övergripande och bärkraftig idé) igår och hur viktigt det är för copyn att äga och förankra konceptet – ”Den som äger konceptet äger projektet”. Ett bra koncept har sin grund i varumärket och baseras på insikterna om målgruppen i en viss situation eller hur de omfattar världen. När man har fått till ett bra koncept kan man sedan dramatisera budskapet i vald media (ett bra koncept är mediaoberoende).

Koncepttanken är också skillnaden mellan att vara gädda (den som äger konceptet) och abborre (producenten) i reklamvärldens hackordning, därför tänker jag under våren ta klivet från abborryngel och ta mig upp i näringskedjan.

This entry was posted in Copywriting and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *