Skriv så det flödar

Denna veckan har jag varit på skrivkurs på Populär Kommunikation för att utveckla mitt skrivande för att det ska bli mer kreativt och inspirerande. Jag fick många tips med mig som jag känner att jag kommer att ha användning för i fortsättningen. En övning som vi gjorde var att ”flöda” text. Det gick till så att vi fick en rubrik, därefter hade vi en minut att  skriva om ämnet. Bara skriva – inte tänka, detta för att väcka den vänstra hjärnhalvan. Övningen gjordes sedan även på fem minuter och 20 minuter.

På 20 minutersövningen fick vi själva välja ämne. Ämnet valdes precis innan och eftersom jag hade Nalle Puh i huvudet, skrev jag en liten saga. Det är otroligt vad sinnet är vaket och vad man kan få till på så kort tid!

Sagan mig att spinna vidare på idéer till en annons för ett försäkringsbolag i Nalle Puh-anda (snabbuppgift på copykursen). Det känns att jag fick till annonsen riktigt bra denna gång och det tog inte lång tid alls att bli klar. Övningen att skriva flödande kommer jag definitivt att använda mig av igen.

This entry was posted in Copywriting, Inspiration, Kreativitet and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Skriv så det flödar

  1. Pingback: Varför inte starta dagen med att skriva lite? |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *