It´s you perfected – Fotoshop by Adobé (Adobe)

Att skönhetsindustrin försöker locka med alla knep för att få dig att känna dig ung, vacker och smal är säkert inte en nyhet för dig. De glammiga bilderna i skönhetstidningar på kändisar och fotomodeller är illusioner, en låtsasvärld med vackra människor. Men vi har matats med dessa bilder så länge att man nästan börjar tro på att det är så här modellerna ser ut och att det är så här som du och jag borde se ut. 

Tittar man däremot bakom fasaden, innan bilderna manipuleras i fotoshop, så är de människorna fortfarande vackra, tro inget annat. Men de är inte photoshopsvackra.  Titta bara på före och efter bilderna som Britney Spears släppte för Candys. Modeller och kändisar har som du och jag och 99,99% av jordens befolkning finnar, påsar under ögonen, bristningar och kanske något kilo för mycket enligt idéalen.

Ibland går detta photoshoppande väldigt snett, personen ser långt ifrån ut som i verkligheten. Se till exempel som omslagsbilden på Marcus Birro för tidningen Pappa. Och kanske kommer du ihåg rabaldret med Demi Moores omslagsbild för tidningen W för något år sedan?

En som tröttnade på detta ”Photoshop ideal” var filmaren Jesse Rosten så han gjorde en liten film som han kallar Fotoshop by Adobé.

This entry was posted in Smått&gott, Tänkvärt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *