Sociala mediers makt – Kony 2012

Filmen nedan behöver egentligen inga ord. Det är hemskt att se hur barn utnyttjas av vuxna som enbart vill ha makt. Filmen är gjord med syfte att uppmärksamma Joseph Kony, Ugandisk ledare för LRA (Lord’s Resistance Army) som under 26 års tid sett till att så många som 30000 barn kidnappats från sina hem för att döda och lemlästa den egna befolkningen. Organisationen Invisible children vill att världen ska inse vad som händer i Uganda och att vi ska höja våra röster för att Joseph Kony ska tas till fånga och ställas inför rätta för krigsförbrytelser och brott mot mänskliga rättigheter.

Sedan finns det ju som alltid fler sidor på en berättelse, som inte blir sagda, det kan du bland annat läsa om här.

De senaste 48 timmarna har kampanjfilmen spridits som en löpeld på bland annat Twitter. Syftet för kampanjen är behjärtansvärt, frågan kvarstår vad som sker nu. Lyssnar världen och kommer målet att nås?

http://vimeo.com/37119711

This entry was posted in Sociala medier and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *