Använd din tid rätt

För en tid sedan hade jag en diskussion med några av mina gamla kollegor om hur lätt det är att bli ofokuserad. Det finns så många saker, både i yrkeslivet och i privatlivet, som drar en åt olika håll. En klok sak som en av mina kollegor sa var: är det här viktigt just nu?. Är det tex viktigt att svara på det där mailet eller telefonsamtalet just nu eller kan det vänta 10 minuter? Är detta viktigt just nu?– det kan knappast bli lättare!

Sedan kan det ju också vara svårt att hålla koncentrationen på topp i alla lägen. En teknik för att hjälpa till med det är tomattekniken. Metoden innebär att du använder dig av en timer och att du delar in dit arbete i 25 minuters pass. Då koncentrerar du dig åt en sak i taget och får saker gjort, även tråkiga uppgifter. Läs mer om tekniken här. Men detta kräver självklart att du redan vet vad du ska ha ditt fokus på.

Summa kardemumma
Steg 1: Vad är viktigt just nu?
Steg 2: Koncentration i 25 minuters pass.
= arbetet utfört

 

This entry was posted in Tips and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *