Gratis är inte gratis – dina internetvanor säljs

Jag har skrivit om detta i ett tidigare inlägg, att dina google sökningar skiljer sig från dina vänners och informationen du surfar efter säljs vidare. Men om du inte är medveten om att det du gör på nätet kan spåras och säljas vidare, ägna då sex minuter av ditt liv till att titta på det här!

Gratistjänsterna du tecknar dig för på nätet (läs Google, Twitter och Facebook och många fler) är gratis för dig att använda men samtidigt säljer du dina internetvanor. Söker du på resor, ja då säljs den informationen vidare, Det kan till och med bli så att du i framtiden får skilda prisuppgifter om du söker via en Mac eller en PC då Mac-användare ses som en mer köpstark konsument.”Det är som om någon går bakom dig på stan och antecknar vilka affärer du besöker” säger internetexperten Fredrik Alverén i nyhetsmorgon på TV4.

Fredrik har skrivit boken ”Såld på nätet: priset du betalar för gratis”. En intressant bok att förkovra sig i om man som jag är intresserad av sociala medier och integritet på nätet. Därför är detta en bok som jag sätter upp på min ”att läsa” lista.

Uppdatering: Här kan du provläsa första kapitlet ur Fredrik Alveréns bok ”Såld på nätet: priset du betalar för gratis”.

 

This entry was posted in Reklam, Sociala medier, Tänkvärt, Tips and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Gratis är inte gratis – dina internetvanor säljs

  1. Pingback: Google – The hungry beast |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *