Nu slutar jag skriva här.

Ett nytt år har startat och ibland behövs det då reflekteras över det som varit och det som komma ska. Jag har kommit fram till att jag har för många flöden att ta hand om så därför har jag beslutat mig för att rensa. I fortsättningen kommer jag lägga min bloggtid på naraogat.se

Att jag slutar skriva här beror till stor del också på att jag precis har startat ett företag. Jag kommer att arbeta som frilansfotograf och skribent.

ny-header-naraogat-jan-2013

Tack för den här tiden, jag hoppas att vi ses på Nära ögat i stället!!

 

Posted in Copywriting, Fotografering, Illustration, Kreativitet, Om mig, Sociala medier, Tips | Leave a comment

30 dagars teckningsutmaning

I går hängde jag på en 30 dagars teckningsutmaning. Läs lite mer om det på min fotoblogg Nära ögat.

Du kan följa mina och de övrigas bidrag med tagen #drawingchallenge_no1på instagram eller på min teckningsblogg.

Posted in Illustration, Kreativitet | Tagged | Leave a comment

Google – The hungry beast

Apropå på att inget är gratis på nätet:

Får i alla fall mig att tänka till. Vad använder jag för verktyg idag och hur används mina digitala spår (gmail, google earth, googlesökningar och mycket mycket mer)?

1984 någon?

Posted in Sociala medier, Tänkvärt, Varumärke | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Min kudde till salu på OhhDeer.com

Bilden föreställer en kudde med en illustration av en grön tecknad krokodil som trampar på en morot.

Förutom att fotografera tecknar jag ibland. Så när jag fick nys om kuddtävlingen på OhhDeer.com ställde jag upp för skojs skull. Nu har jag gått vidare till andra ronden av tävlingen. Under begränsad tid* kommer du därför att ha möjlighet att köpa en kudde med min illustration “Dinner Date” i deras webbshop. Om kudden blir en försäljningssuccé kommer den att införlivas i det ordinarie sortimentet och förutom att säljas i webbshopen kommer den då även säljas i Saatchi shop, Tate Modern och The Millennium Gallery! Så vad väntar du på? Beställ en eller flera kuddar och ge bort familj och vänner i jul.

Sprid gärna ordet vidare! Handla, det kan du göra här.

*Försäljningen startar 8 oktober och pågår i tre veckor.

Posted in Illustration, Kreativitet, Om mig | Tagged , , , , , , | 3 Comments

Gratis är inte gratis – dina internetvanor säljs

Jag har skrivit om detta i ett tidigare inlägg, att dina google sökningar skiljer sig från dina vänners och informationen du surfar efter säljs vidare. Men om du inte är medveten om att det du gör på nätet kan spåras och säljas vidare, ägna då sex minuter av ditt liv till att titta på det här!

Gratistjänsterna du tecknar dig för på nätet (läs Google, Twitter och Facebook och många fler) är gratis för dig att använda men samtidigt säljer du dina internetvanor. Söker du på resor, ja då säljs den informationen vidare, Det kan till och med bli så att du i framtiden får skilda prisuppgifter om du söker via en Mac eller en PC då Mac-användare ses som en mer köpstark konsument.”Det är som om någon går bakom dig på stan och antecknar vilka affärer du besöker” säger internetexperten Fredrik Alverén i nyhetsmorgon på TV4.

Fredrik har skrivit boken ”Såld på nätet: priset du betalar för gratis”. En intressant bok att förkovra sig i om man som jag är intresserad av sociala medier och integritet på nätet. Därför är detta en bok som jag sätter upp på min ”att läsa” lista.

Uppdatering: Här kan du provläsa första kapitlet ur Fredrik Alveréns bok ”Såld på nätet: priset du betalar för gratis”.

 

Posted in Reklam, Sociala medier, Tänkvärt, Tips | Tagged , , , , , , , | 1 Comment

Bussen

Att åka kollektivtrafik har aldrig framstått som något coolt och något man ser fram emot. I reklamsammanhang brukar man trycka på miljösynpunkterna och att man kan använda restiden till att göra andra saker ( tänk bara på reklamen för SJ). Resultatet blir ofta lite töntigt och får en aura av skogsmulle över sig. Det den här filmen speglar är däremot något helt annat.

Ett nytt vinnande koncept? Roligt är det i alla fall.

I alla fall är det ett roligt grepp på något ”tråkigt” som kollektivtrafik. hela.

Posted in Reklam | Tagged , , | Leave a comment

Polly eller var det Popsy?

Norgehistorier i all ära men svenskhistorier kan vara kul de också.

Posted in Reklam | Tagged | Leave a comment